Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2012 19:42 - Мерилин
Автор: nadence Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1680 Коментари: 0 Гласове:
3



             Тя не е реална, тя не съществува. Тя е живее в един неистински свят- виртуалният. Сред тролове, спамери, хейтъри, комплексари, тя се бори за един по-добър тон в нейния дом- Интернет. Тя има свое име- назовава се Мерилин, има свой живот в мрежата, свой характер, свой стил на писане, свои хаплив език. Има лице, но не обича да го показва, крие се зад аватара на симпатично анимирано дяволче. Тя комуникира лесно, интересна е заради начина си на изказване и „виртуалните й колеги“ я харесват. Пишат й много и се съгласяват с мненията й из форума- едно от любимите й места. Форумът, в който се подвизава не е нищо особено, но е извадка. Дава представа за едно микрообщество, от което Мерилин е част. Тя не пуска теми и не задава въпроси, тя само отговаря на зададените. Споделяйки част от опита си, от преживяното, от видяното гледа да напътства обърканите души, търсещи утеха или подкрепа, или отговор понякога.

            Мерилин е свикнала да й лепват етикети, който не иска да разбере какво говори-разбира се, най-лесно е да я осъди. Мерилин е свикнала да й задават въпроси от всякакво естество и тя да отговаря. Мерилин за тях е нещо, което останалите искат да бъдат, но не им стиска, искат да имат историите на Мерилин, но ги нямат, искат да са като нея, но не могат.

            А коя е Мерилин всъщност? Какво представлява тя? Нейните думи продукт на реални случки ли са, тя самата съществува ли изобщо? Реална ли е? Някой виждал ли я е, говорил ли е с нея на живо? Какви са очите й, какво е лицето й, какво е излъчването й, каква е тя всъщност?

            Мерилин е част от реална личност, Мерилин разказва случките на Надето, почти двадесет годишна студентка, която чрез своя опит се опитва да покаже на днешните тийнове, че да си на 16 хич не е лошо, че трябва да си отговорен към себе си, да си информиран постоянно, че незнанието не е извинение и че баланс трябва да има във всяко едно нещо. Надето често я упрекват заради Мерилин- не можело сериозен човек да има такова активно онлайн общуване в някакъв си форум. Напротив, може. В днешното динамично време, в което свикнахме да общуваме онлайн, не е необичайно да си потребител на някой форум. Необичайното е да видиш проблемите на малкото общество, което се създава там. То е като един град, който има своите проблеми: несъгласието с новия облик на сайта, постоянните набези от разни спамери, неграмотните потребители, глупавите въпроси на  някои…

            И така… да си съфорумник е интересно, да живееш като Мерилин- също. J



Тагове:   форум,   Мерилин,   интернет,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nadence
Категория: Лични дневници
Прочетен: 172902
Постинги: 49
Коментари: 162
Гласове: 258
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930